Condensatieketels

Tegenwoordig wordt er enkel nog gewerkt met hoogrendementsketels (HR-ketels) op aardgas of stookolie. Deze ketels hebben een levensduur van zo'n 12 tot 15 jaar. Hierin heb je twee soorten hoogrendementsketels:

. HR TOP-KETELS, DIE ZIJN HET ZUINIGST

  • Dit noemen ze ook wel de condensatieketel.
  • Op gas heb je met deze ketel minstens 107% rendement.
  • Je bespaart tussen de 25 en 30% op je energiefactuur. Dat is al snel een paar honderd euro per jaar.

2. HR+ KETEL

  • Je bespaart tussen de 10 en 15% op de factuur van je gas.
  • Je bespaart tussen de 20 en 25% op je energiekosten.

Je kunt je nieuwe ketel binnen de 5 à 8 jaar terugverdienen. Dit is natuurlijk afhankelijk van het type ketel en de installatiekosten.

 

Warmtepompen

Zoals je wellicht al weet, haalt je warmtepomp gratis energie uit de omgeving. 

Zo werken wij met de Lucht/water warmtepomp die zowel geschikt is voor nieuwbouw alsook renovatie woningen. 

Hierbij  zorgt een ventilator ervoor dat de warmte uit de buitenlucht kan worden opgenomen. Deze techniek werkt zelfs in de winter, bij vriestemperaturen tot – 20°C.

Bij systemen die hun warmte uit de bodem of het grondwater halen, wordt die omgevingswarmte via een vorstvrije vloeistof in leidingen naar de warmtepomp gestuurd. Een bronpomp zorgt voor de circulatie in de leidingen.

Maakt het systeem gebruik van de warmte uit de omgevingslucht? Dan zorgt een ventilator ervoor dat die warmte kan worden opgenomen. Deze techniek werkt zelfs in de winter, bij vriestemperaturen tot – 20°C.

Vloerverwarming

Vloerverwarming verwarmt de vloer van een vertrek gelijkmatig door middel van warmtestraling of radiatie. Omdat de vloer met een lage temperatuur wordt verwarmd en een egaal oppervlak heeft, is er nauwelijks sprake van convectie. Doordat de warmte vrijwel geheel wordt afgegeven door radiatie verdeeld over de gehele vloer, is de warmteafgifte overal in de ruimte gelijk en is er slechts minimaal sprake van temperatuurgelaagdheid in de ruimtelucht. Hierdoor ontstaat een zeer aangename temperatuur. Aan de vloerverwarming is een thermostaat of een weersafhankelijke regeling gekoppeld die de temperatuur regelt. Bij een elektronische thermostaat kan deze worden geprogrammeerd. Naast vloerverwarming bestaan ook wandverwarming en plafondverwarming waarbij dezelfde technieken worden toegepast als bij vloerverwarming.

Klassieke 'Chauffage' installatie

 

Radiatoren zijn de meest gekende manier van verwarmen. Ze zijn combineerbaar met diverse soorten brandstof, goedkoop en plaatsbaar zonder veel breekwerk. Radiatoren kunnen individueel gestuurd worden of aangesloten worden op centrale verwarming.  Meer info over de prijs, mogelijkheden en soorten radiatoren vind je terug in dit artikel.

Voordelen

  • Makkelijk te installeren: samen met convectoren zijn radiatoren de makkelijkst te installeren verwarmingselementen.
  • Goedkoper:  standaard radiatoren kunnen tot 50% goedkoper zijn dan vloerverwarming of warme luchtverwarming.
  • Handdoeken drogen: je kan een radiator ook gebruiken om handdoeken te drogen in de keuken of gebruiken om ze op te warmen in de badkamer.
  • Snel: heel snelle opwarming en afkoeling van de kamer.

Electrische verwarmingen

 

Electrische verwarming wordt in veel gevallen afgeraden door een hoog verbruik. Daarom raden wij dit ook liefst enkel aan als bijverwarming. Toch zijn er situaties waarin deze soort verwarming het best uitkomt of noodzakelijk is zoals in werf-containers, schoollokalen in bungalow's etc.

Wist u dat er ook electrische sierradiatoren zijn voor in uw sanitaire ruimtes? Tegenwoordig zijn hier ook erg nette modellen van te bemachtigen bij onze groothandel.

Deze zijn bij ons steeds beschikbaar voor levering en/of plaatsing.